Vår matfilosofi

Oavsett om du är kund, närstående, medarbetare eller privatperson är dagens måltider av största betydelse. Vi har inom företaget en egen restaurang lokaliserad och i anslutning till Åshaga vårdboende i Hjärnarp som ligger strax utanför Ängelholm.

Vi garanterar att:

  • Maten som serveras av oss är god, näringsriktig och serveras i en inbjudande måltidsmiljö
  • Vi ser varje kund som unik och skapar måltidsglädje just för dig
  • Du går från middagsbordet och längtar redan till nästa måltid!

Företagets kostchef Malin Andersson driver restaurang Åshaga och är ansvarig för produktionsköket på Bokhöjdens vårdboende och måltiderna som serveras på Karlslund vårdboende. Sex medarbetare har sin anställning i de båda köken och den gemensamma nämnaren är att de alla har ett stort kunnande och erfarenhet av att laga måltider utifrån olika unika behov. Sammanlagt tillagas dagligen ca 200 portioner i de båda köken till de som bor på vårdboendena Åshaga, Karlslund och Bokhöjden.

Vi ser en stor fördel i att ha en egen kostenhet och kostchef inom företaget då det är möjligt att hitta unika individuella lösningar. Som kund har du möjlighet att påverka det som serveras på bordet. Vår kostchef är med på verksamheternas kostråd där du ges möjlighet att tycka till.

Vår kostchef har ett nära samarbete med företagets sjuksköterskor. Behöver dina måltider behovsanpassas kan vi göra förändringar från en dag till en annan.

Vår kostchef utbildar kontinuerligt verksamheternas medarbetare. Inte minst för att inspirera så att den mat som lagas presenteras på ett sätt som inbjuder till viljan att äta. Vi lägger stor vikt på våra medarbetares bemötande, kompetens och servicekänsla i samband med måltiden. Våra medarbetare har alltid en dialog med dig som kund om hur maten smakade och såg ut.

Vi uppmärksammar helger och högtider, inte bara med särskilda måltider utan även med dukning. Hos oss kan du få ett glas vin till måltiden eller en avec till kaffet.

Vi arrangerar måltidsaktiviteter utifrån säsong. Sommartid finns stora möjligheter till måltider och festligheter utomhus på våra fina uteplatser. Vi arrangerar även måltider utifrån olika evenemang som uppmärksammas lokalt.

Måltider är förknippade med många minnen från förr varför vi uppmuntrar våra medarbetare till dialog med de boende kring de olika anrättningarna!